Jednym z czynników mocno zespalających członków rodzin jest kuchnia i wspólne spożywanie posiłków. Okazuje się jednak, że dodatkowym elementem może być wspólne gotowanie małżonków, rodziców z dziećmi, dzieci z dziadkami. Gotowanie przestało już być tylko obowiązkiem, ale stało się prawdziwą przyjemnością, a czasami wręcz modnym hobby. W dobie, kiedy łatwo kupić gotowe dania lub półprodukty np. kuchni śródziemnomorskiej, francuskiej a nawet japońskiej typu, sushi lubimy sami eksperymentować z ich przygotowaniem, zaczynając od wynajdywania przepisów. Nasze wydawnictwo, nie zamykając się na nowości kulinarne pochodzące z zagranicznych smaków, pragnie jednak szczególny nacisk położyć na, to co tradycyjne i Polskie. W tym celu rozpoczynamy nową serię książek autorstwa Siostry Faustyn Krezymon ze zgromadzenia Sióstr Boromeuszek. Jako pierwsze ukazało się jej pilotażowe preludium 50 przepisów na każdą okazje, ale już na horyzoncie pojawiają się przepisy deserów oraz ciast z owocami. W swoich książkach Siostra przedstawia także siebie i swój realny świat, w którym jest zakotwiczona. Przepisy nie są oderwane od jej życia. Dodatkowo okrasza je szczyptom cytatów biblijnych nawiązujących do tematyki poszczególnych tomów.